RS REAL ESTATE - gespecialiseerd in: koop, renovatie, verkoop en verhuur van onroerend goed.

Te Koop:    

Op de grens van Baarn en Soestdijk ”de zoom van het Gooi” ligt het fraaie

”Residence Park & Bos”

een landhuis met de allure van een authentiek manoir in “American Style” voorzien van modern confort in een vorstelijke omgeving in de schaduw van Paleis Soestdijk.

Het biedt veel en is gelegen aan de historische Jachthuislaan, waar het wemelt van paarden en enige bekende maneges welke nog steeds deel uitmaken van dit gebied.

Het ligt in het centrum van het land en biedt een opmerkelijke verscheidenheid in natuurschoon een plaats tussen weilanden en bos en duin op ca. 5-10 km afstand van plaatsen als: Lage Vuursche, Hilversum, Laren, Blaricum, Zeist, Bilthoven en Amersfoort, dichtbij de A1 en A27 en op ca. 40 km van Amsterdam en 20 km van Utrecht.

Goede basis- en middelbare scholen met mooie winkels en sportverenigingen op loop-afstand en dichtbij bushaltes en stations.

Historie:

In de Gouden Eeuw lieten welgestelde Amsterdammers in het Gooi & Eemland de mooiste buitenplaatsen bouwen. Henri Polak noemt het ”de zoom van het Gooi”.

Zo bouwde de Amsterdamse burgemeester De Graeff rond 1650 een jachthuis tussen Soest en Baarn. Stadhouder Willem III kocht deze hofstede aan de Zoesterdijck in 1674.

Koning Willem II liet de buitenplaats verbouwen tot zomerpaleis en na hem bleef de koninklijke familie(de Oranjes) het paleis gebruiken als zomer- en dagverblijf. Het paleis kreeg later de naam ”Soestdijk”. Het paleis kreeg in de loop der jaren een zeer grote bekendheid.

Tot hun dood in 2004 woonden koningin Juliana en prins Bernard op ”Soestdijk”. Hun vier dochters Beatrix(koningin vanaf 1980), Irene, Margriet en Christine groeiden hier op en gingen in Baarn naar school.

Na het huwelijk van alle 4 dochters: Beatrix met Claus, Irene met Carlos, Margriet met Pieter en Christine met Guillermo, beleefden  hun kinderen ook vele mooie uren op ”Soestdijk”.

Naast het huidige paleis Soestdijk aan de andere kant van de Biltseweg aan de Jachthuislaan/ Park Vredehof te Soestdijk was er het Landgoed Vredehof. Dit landgoed werd in de jaren 1800-2000 verkaveld in percelen van 3000-5000 m2. Notabelen kochten deze percelen en bouwden er mooie villa’s/landhuizen.

Op de hoek van de Jachthuislaan en Park Vredehof werd in 2000 het oude landhuis afgebroken en werd er tussen 2001 en 2003 door de huidige bewoners een uniek nieuw landhuis gebouwd wat de naam kreeg van Residence ”Park & Bos”.

Dit landhuis werd gebouwd onder architectuur van Jan Peters te Soest.

Tussen de Biltseweg en aan de Jachthuislaan bevinden zich ook vele paardenweides die hoorden bij het landgoed Vredehof en nog steeds eigendom zijn van de domeinen en de Oranjes. Er is hier een mooi bomen en weidenatuurgebied met vele vogelsoorten. Het landhuis ligt in een prachtige  omgeving aan de buitenzijde van het dorp.

Achter het paleis, de westkant en voorzijde liggen de bossen van Baarn en Lage Vuursche (het dorp waar prinses Beatrix woont), Hilversum en Laren met 5 schitterende golfbanen in de directe omgeving.(De Goyer, de Hilversumsche, de PAN, de Hoge Kley en de Lage Vuursche), met mogelijkheden tot lidmaatschap.

Het Landhuis:

Via een beveiligde poort en de oprijlaan komt u op het terrein van het landhuis, ervoor bevindt zich een mooi aangelegde rotonde. Het landhuis ligt ca 90 cm boven het maaiveld en via een natuurstenen trap met overdekte entree, bordes met massief eikenhout roomkleurige balustrade komt u aan de voordeur. Via 2 openslaande kunstof deuren betreedt u de imposante marmeren hal. Het prachtige trappenhuis en een glazen huislift(100 x 150 cm) brengt u naar boven en beneden.

Aan de tuinzijde geeft de serre toegang tot het bordes(ca. 30 m2), een groot terras en zicht op tuin met verwarmd zwembad en paardenweides en manege ”De Willemshoeve”.

Rond het landhuis staan vele grote beuken-, eiken- en kastanjebomen veelal ouder dan 100/150 jaar. Aan de zuid- en westkant lopen er z.g. kleine grachten welke behoren bij het landhuis en ernaast aan de westzijde bevindt zich een grote glazen carport voor meerdere auto’s en aan de oostzijde een tuin-  huis voor de zwembadinstallatie met CV, fietsenstalling, tuingereedschap en grasmaaier.

”Residence Park & Bos” bestaat uit: souterrain, begane grond en etage, elk ca. 295 m2 (21 x 14 m2) en een zolder van ca. 150m2, de totale woonoppervlakte is ca. 800 m2 (binnenmaten).  De inhoud is ca. 3200 m3, de perceelgrootte is ca. 5000 m2 op eigen grond. het landhuis telt onder meer een zeer grote hal/entree/serre van ca. 130 m2 alsmede 10 kamers, 4 badkamers, een moderne keuken en bijkeuken.

In het landhuis werden de modernste en nieuwste materialen verwerkt.                                      De inrichting alsmede de aankleding werd gerealiseerd onder architectuur van binnenhuisarchitecten Kabaz(voorheen Designa) te Hilversum.

Het LANDHUIS is geschikt voor een ruimte zoekend groot gezin maar zeker ook als:

prive kliniek,

groot kantoor met wonen,

kantoor voor notarissen en maatschappen,

samen wonen meerdere ouderen onder één dak,

luxe verzorgingsvilla met meerdere eigenaren enz.  

 

De huidige bouwprijs voor dit type landhuis is volgens deskundigen in deze kwaliteit te begroten op  5000,–/6000,– euro per m2 woonoppervlak.

Het LANDHUIS is te koop voor de interessante prijs van:

€ 3.250.000,– k.k.

Bel 0653 49 20 30

 

Impressie

Locatie